top of page
Programele WeSlim
 • E timpul să renunțăm la preconcepția că slăbitul trebuie să fie un chin.
 • Am fost învățați că o viață sănătoasă reprezintă restricții, efort și severitate. 

 • Cum ar fi dacă mâncarea, dușmanul siluetei noastre, ne-ar deveni aliat?

logo2.01.png
“Nu există nicio cale care duce la fericire; fericirea este însăși calea.”
 Thich Nhat Hanh
Roua (30).jpg
Dr. Carmen IONICĂ

Coordonator Program

Medic Primar Chirurgie Generală

"WeSlim își propune să schimbe viețile oamenilor într-un mod relaxant, plăcut și natural. Cu ajutorul specialiștilor noștri în tot ceea ce ține de sănătatea corpului și sănătatea mintală, vom parcurge împreună un drum plin de satisfacție personală, iubire de sine și acceptare. Vom învăța că “metoda biciului” nu este cea eficientă, că slăbitul nu este o destinație, ci un stil de viață, și că nu trebuie să renunțăm la bucuriile alimentare pentru a ne menține greutatea ideală. 
Programul WeSlim este un concept revoluționar care abordează o provocare comună – slăbitul – dintr-un unghi nou. Cu ajutorul specialiștilor noștri în domeniu, abordăm problemele clienților din interior spre exterior – de la minte către trup.
 
Clienții noștri învață să se înțeleagă pe ei și obiceiurile lor alimentare, să dezvolte mecanisme sănătoase prin care să depășească tentațiile zilnice și să nu mai apeleze la mâncare în situații de stres. Pe tot parcursul procesului aceștia sunt susținuți și încurajați, învățând astfel să se mențină la greutatea dorită pe tot parcursul vieții lor. "
4 pasi .jpg
6 pasi.jpg
2.png

TU, mamă în devenire!

 • Ai grijă de tine! Bebelușul tău depinde în totalitate de tine!

 • O alimentație echilibrată în timpul sarcinii contribuie la o naștere ușoară și un bebeluș sănătos 

 • Echipa noastră multidisciplinară vine în ajutorul tău cu sfaturi care au trecut proba practică și care au făcut mii de mămici fericite!

3.png

TU, proaspătă mamă!

 • Ai grijă de tine! Bebelușul tău depinde în totalitate de tine!

 • O alimentație echilibrată după ce ai născut, mai ales dacă alăptezi este la fel de importantă şi trebuie să asigure acelaşi aport de elemente nutritive bebeluşului în creştere, dar și ție dacă  îti dorești să revii la greutatea cu care te simți confortabilă!

 • Echipa noastră multidisciplinară vine în ajutorul tău cu sfaturi care au trecut proba practică și care au făcut mii de mămici fericite!

Web_1000_843_ 2019_Roua_Balon Intragastr
 • Ce este Balonul Intragastric?
  Balonul intragastric este un dispozitiv medical relativ nou destinat pierderii eficiente a masei corporale. Dispozitivul de mentine pentru 6 sau 12 luni, in fucntie de tipul balonului. Se folosește pentru tratamentul obezității și a devenit o procedură populară în ultimii ani. Introducerea balonul intragastric presupune umplerea parțială a stomacului și, prin urmare, apar absența foamei și scăderea în greutate. Kitul balonului gastric include un balon din silicon colapsat cu o supapă de control, o sondă de silicon pentru plasarea balonului cu o protecție din silicon, un cablu metalic de ghidaj pentru o rigiditate sporită și un tub din PVC pentru transfuzia serului fiziologic.
 • Cum funcționează Balonul Intragastric?
  Balonul intragastric are un inveliș durabil realizat din silicon, cu o supapă de control atașată la peretele său și un sistem de tuburi pentru transfuzia de soluție salină. Balonul colapsat este plasat în interiorul stomacului în același mod în care se introduce o sondă gastrică, deci fără lichid în interior. În procesul de umplere a balonului cu soluție salină, balonul capătă forma sferică. În funcție de volumul inițial al stomacului, dimensiunea balonului umflat variază între 400 și 700 cm3.În interiorul stomacului, balonul va umple capacitatea în exces a acestuia. În consecință, este nevoie de mai puțină hrană pentru a induce reacția receptorilor care trimit semnale despre umplerea stomacului. Astfel, pacientul va simți saturația mai devreme decât de obicei. Odată cu trecerea timpului, pacientul se va adapta unei nevoi scăzute de a consuma alimente. Individul se obișnuiește, de asemenea, cu noul regim alimentar, care este menținut pentru o perioadă lungă de timp și după extragerea balonului. În primele zile de la plasarea balonului este posibil ca pacientul să resimtă diverse simptome cum ar fi greața, suprasolicitarea stomacului sau disconfortul în zona epigastrului. În mod normal, în 7-14 zile de la procedură, pacientul aproape că nu mai simte dispozitivul și se reîntoarce la un stil de viață normal. Balonul poate rămâne în stomac timp de maxim șase luni și trebuie îndepărtat ulterior.
 • Care este diferența dintre Gastric Sleeve și Balonul Intragastric?
  Diferențele între balonul intragastric și gastric sleeve sunt practic între un procedeu noninvaziv și unul minim invaziv. Balonul intragastric este o metodă non-invazivă. Ea nu implică o intervenție chirurgicală, deci nimic din corpul pacientului nu este tăiat sau îndepărtat. Balonul este plasat în stomac sub control endoscopic, sub o sedare minimă. Gastric sleeve este o operație laparoscopică, deci minim invazivă, care implică tăierea și înepărtarea a unei părți mari din stomac. Prezintă anumite riscuri, specifice intervențiilor chirurgicale, cum ar fi fistule, infecții, tromboze venoase etc. Balonul intragastric, nefiind o intervenție chirurgicală, nu induce aceste riscuri.
 • Care sunt avantajele Balonului Intragastric?
  În comparație cu alte proceduri, balonul gastric are risc relativ scăzut și nu creează probleme. ACCESIBIL ȘI UȘOR DE TOLERAT Spre deosebire de celelalte tipuri de intervenții invazive pentru pierderea în greutate, în care IMC-ul pacientului trebuie să fie intre 27 si 40, inserția balonului intragastric poate fi făcută și în cazul pacienților cu un IMC peste 40 și comorbiditati care contraindica interventia chirugicala. Întrucât este vorba despre o intervenție care nu necesită spitalizare îndelungată, anestezie și alte servicii ATI suplimentare, cum se întâmplă în cazul gastric sleeve, bypass gastric, duodenal switch etc., inserția balonului gastric are evident un cost mai scăzut și complicații mult mai puține. Procedura poate fi realizată atât de medici chirurgi cât și de medici gastroenterologi. Este reversibilă, iar recuperarea este rapidă și ușoară în comparație cu celelalte intervenții bariatrice.
 • Care sunt restricțiile asociate Balonului Intragastric?
  REZULTATE VIZIBILE, RESTRICII MINIME Balonul reprezintă o soluție temporară, ce nu poate depăși șase luni, spre deosebire de celelalte proceduri chirurgicale care oferă soluții permanente. De asemenea, presupune o pierdere mai mică în greutate la început, dar graduală, fără dezechilibre sau schimbări dramatice. Riscurile asociate inserției sunt dintre cele mai mici, întrucât este o intervenție neinvazivă și are cea mai mică rată de mortalitate.Dacă pacientul nu se poate acomoda cu dispozitivul, acesta poate fi îndepărtat. Viața de după inserție presupune mai puține restricții legate de dietă, spre deosebire de intervențiile chirurgicale complexe. Reacțiile adverse asociate balonului (greața, vărsăturile, senzația de plenitudine) pot fi rezolvate prin tratament și monitorizare atentă din partea medicului.
 • Care sunt beneficiile reale ale Balonului Intragastric?
  BENEFICII REALE Pacienții cu balon intragastic au mai multe șanse de a-și îmbunătăți sănătatea față de persoanele cu o greutate similară care nu au urmat procedura. Deși studiile sunt limitate, unul dintre cele mai extinse a fost un studiu de 13 ani, care a inclus 261 de pacienți cu balon, din 6 centre bariatrice. După de trei ani de la inserția balonului, printre rezultatele pozitive se numără scăderea diabetului de la 15% la 10%, un pas important către o viață mai sănătoasă. Dislipidemia a scăzut, iar colesterolul a scăzut de la 32% la 21%. În plus, tensiunea arterială ridicată și osteoartropatia (boală a oaselor), a scăzut de la 25% la 13%. După cum se poate observa, pacienții și-au îmbunătățit rezultatele analizelor medicale dar și tonusul și modul de viață, o serie de riscuri ce pun viața în pericol fiind eliminate.
 • Câte kilograme voi pierde cu ajutorul balonului?
  Inserția balonului ajută pacientul să piardă în greutate între 10 și 25 kilograme în 6 luni, dacă sunt combinate cele două laturi ale tratamentului: nutriția și comportamentul. Continuarea noului mod de viață vă poate ajuta să scădeți în greutate și după extracția balonului.
 • Mă voi îngrășa la loc după ce balonul este extras?
  Obiceiurile alimentare dobândite pe perioada menținerii balonului, precum și schimbările comportamentale, va permit să evitați reingrășarea după extragerea balonului. Este recomandat să nu vă schimbați obiceiurile alimentare dobândite în timpul ceor 6/12 luni, deoarece vă expuneți la efectul yo-yo. Este indicat să urmați unul din Programele de Menținere WeSlim de 6 luni sau We Slim de 12 luni, pregrame ce vor fi personalizate profilului dumneavoastră.
 • Se poate insera un alt balon după terminarea celor șase luni de tratament?
  Da, in functie de evaluarea si recomandarea medicului.
 • Cum voi mânca după inserția balonului?
  Prima săptămână după inserție dieta recomandată este una hidrică, a două săptămâna se adaugă alimente semi solide și păstoase. Începând din a treia săptămână dieta este normală și variată. Atingerea senzației de sațietate într-un timp scurt, în timpul meselor, ajută la reducerea cantității de alimente ingerate și permite respectarea modificărilor nutriționale recomandate de specialist.
 • Mă voi simți rău după inserarea balonului?
  Spasmele, vărsăturile, refluxul gastroesofagian, durerile abdominale și de spate sunt simptome frecvente, care pot apărea în primele trei zile de la introducerea balonului. Tratamentul medicamentos prescris de medicul dumneavoastră vă va ajuta să resimțiți mai puțin aceste efecte secundare. Uneori, simptomele pot dura o săptămâna și alteori sunt tratate printr-o scurtă perioadă de spitalizare, pentru o monitorizare atentă. În cazuri rare, balonul trebuie extras din cauza unei intoleranțe. De asemenea, există riscul de sângerare sau perforare în timpul introducerii sau îndepărtării balonului. Fiecare procedură este insoțită de riscuri și complicații și fiecare pacient în parte trebuie să fie informat.
 • Este sarcina compatibilă cu inserția balonului?
  Sarcina este contraindicată în timpul tratamentului. Astfel, medicul poate prescrie diverse metode de contracepție pentru femeile active sexual.
 • Voi simți balonul în stomac?
  La început veți resimți un oarecare disconfort. După o perioadă, singura senzație indusă de balon va fi aceea de sațietate.
 • Cât durează recuperarea după inserția balonului?
  Planificați cel puțin trei zile de odihnă și recuperare după procedură. Revenirea la lucru depinde de capacitatea organismului dumneavoastră de a se adapta la balon.
 • Care sunt diferențele de pierdere în greutate în comparație cu alte metode de slăbit?
  Vă puteți aștepta la o pierdere în greutate mai mare cu ajutorul balonului intragastric. Avându-se în vedere că balonul oferă o senzație de sațietate, veți fi mai în măsură să vă controlați alimentația.
 • Inserția balonului limitează tipul de activități pe care le voi putea practica?
  În prima săptămâna după inserție, este recomandat să nu vă planificați activități solicitante. Odată ce organismul dumneavoastră s-a adaptat la balon, veți putea reîncepe activitățile zilnice. Este recomandat să începeți un program de activități fizice pentru a vă mări șansele de succes.
 • Cum este extras balonul intragastric?
  Balonul intragastric este extras în același mod în care a fost introdus, prin esofag și cavitatea bucală. Această intervenție durează 15 minute și se desfășoară sub anestezie generală.
logo2.01_edited_edited_edited.png
Consultația Inițială GRATUITĂ

celor care achiziționează 

primele 20 de programe online.   

bottom of page