top of page
Caută

Spune-mi de ce îți este poftă! Află aici ce micronutrienți din organismul tău au niveluri scăzute.


Dacă organismul nu are cantitățile optime de vitamine, minerale și antioxidanți, te păcălește să mănânci alimente care te fac să te simți extraordinar pe moment și să suspini când te urci pe cântar cu următoarea ocazie.


Iata  mai jos o listă cu cele mai importante vitamine și minerale care încearcă să îți transmită un mesaj provocându-ți diverse pofte.



💧 Calciul și magneziul

Știai că nivelurile scăzute de magneziu, în special, sunt cunoscute pentru a declanșa pofta de ciocolată? Și se complică în continuare, din cauză că atât stresul, cât și consumul de zahăr în exces contribuie la diminuarea depozitelor de calciu și magneziu. În consecință, poftele se agravează și sfârșești prin a mânca alimente nepotrivite pe fondul stresului.

Alegerile ideale: laptele și produsele lactate, precum iaurtul, kefirul și brânza, sardinele, legumele cu frunze verzi, nucile, semințele, broccoli.


💧Vitaminele din clasa B

B-urile sunt campioanele luptei antistres. În perioadele extrem de stresante, corpul consumă mai rapid aceste vitamine, predispunându-te la supraalimentare. De asemenea, nivelurile de vitamine B pot scădea din cauza consumului de cofeină, alcool, zaharuri rafinate sau unele medicamente, precum pilulele contraceptive.

Alegerile ideale: carnea slabă de pui sau curcan, somonul, fructele de mare, produsele lactate, legumele cu frunze verzi, bananele, cartofii, avocado, gălbenușul de ou.


💧Zincul 

O cantitate insuficientă de zinc în organism îți poate plafona simțul gustului, determinându-te să adaugi mai multă sare și zahăr la mâncare sau să cauți din start alimente superdulci sau extrasărate.

Alegerile ideale: stridiile, crabul, ficatul, carnea de pui, ouăle, mazărea și fructele cu coajă lemnoasă.

💧Fierul

Carențele de fier se numără printre semnalmentele perioadei premenstruale și reprezintă o situație comună în dietele vegetariene și vegane. Totodată, ele pot explica atracția magnetică pe care o simți câteodată către burgeri, coaste de porc sau aripioare prăjite.

Alegerile ideale: carnea păsărilor de curte, peștele, fructele uscate, semințele de dovleac, leguminoasele, pastele și cerealele îmbogățite cu fier.

Important: Pentru o absorbție optimă, asigură-te că mănânci surse bune de fier însoțite de surse de vitamina C. O variantă minunată: friptura la cuptor cu garnitură de spanac.

💧Omega-3

Dacă ți se întâmplă adesea să ți se facă poftă de pizza sau de plăcintă sărată, am găsit rezolvarea acestei situații. Cercetările au arătat că lipsa de Omega-3 este responsabilă pentru declanșarea poftelor de grăsimi.

Alegerile ideale: peștele gras, cum ar fi somonul, sardinele și tonul conservat, ouăle de la găini crescute la sol.

Cel mai bun lucru pe care il poti face este să îți asculți organismul. Conștientizează de ce anume îți este poftă și alege să îți satisfaci sănătos pofta. 


Daca simti ca ai nevoie de ajutor ,apeleaza la unul dintre specialistii WeSlim.

Programul multidisciplinar de scădere ponderală Weslim te va ajuta să obții schimbarea pe care o dorești!

🛑 Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la 📞 0799.948.200 sau 📞0244.433.802

47 afișări0 comentarii
bottom of page