top of page
Caută

Mâncatul emoțional: ce este și cum poți scapă de el?

Ai incercat de nenumarate ori sa adopti un stil de viata mai sanatos?

Ti-ai facut un abonament la o sala buna de fitness si ai decis ca nu vei mai manca la ore necorespunzatoare?

Cu toate acestea, nu ai reusit sa urmezi noul program mai mult de cateva zile?

In acest caz, este posibil sa te confrunti cu o problema importanta: mancatul emotional. Iata care sunt cauzele si simptomele acestei probleme frecvent intalnite si cum o poti rezolva.



Ce este mancatul emotional?


Atunci cand consumi cantitati mari de alimente, in incercarea de a te simti mai bine, de a acoperi anumite nevoi emotionale si nu pentru a scapa de foame, te confrunti cu problema mancatului emotional. Totul poate incepe cu nevoia de a manca seara, la finalul unei zile grele, in incercarea de a elimina stresul acumulat si de a te simti mai bine.

Alteori, mananci mai mult decat trebuie atunci cand te plictisesti sau te rasplatesti frecvent cu feluri de mancare delicioase, atunci cand duci la bun sfarsit diverse activitati. In aceste cazuri, nu foamea este cea care provoaca consumul de alimente, ci nevoia de a te simti mai bine, din punct de vedere emotional.

Iata cum iti poti da seama daca impulsul tau de a manca este declansat pe fond nervos, in anumite situatii!

Mananci mai mult decat de obicei atunci cand esti stresat, chiar si atunci cand nu iti este foame? Simti nevoia sa mananci pentru a te simti mai bine, in anumite situatii? Folosesti mesele copioase ca si recompense pentru atingerea anumitor obiective zilnice? Simti ca nu poti rezista tentatiei de a manca, chiar si atunci cand nu iti este foame in realitate?


Daca raspunsul la aceste intrebari este unul afirmativ, te confrunti cu problema mancatului emotional. In aceste situatii, vrei sa inlocuiesti emotiile negative, care te fac sa te simti rau, cu senzatia unei recompense copioase, pe care o meriti si care te poate face sa te simti mai bine.


33 afișări0 comentarii
bottom of page