top of page
Caută

MÂNCATUL INTUITIV - pașii pe care ii poți urma!


💧 Recunoșterea faptului dietele minune sau cele foarte restrictive nu funcționează


Este tentant să crezi că există metode de a pierde în greutate rapid, ușor și pe termen lung, luând măsuri drastice, eliminând grupe alimentare întregi, reducând în mod radical calorii sau adoptând o dietă săracă în carbohidrați.


Dar, în realitate, cei mai mulți nu-și pot depăși barierele naturale și preferințele alimentare pe teremen lung. Așadar, ar fi mai bine că în loc să încerci dietă după dietă, ajungând într-un final la acceași greutate nesatisfăcătoare și să simți că eșuezi în ceea ce-ți propui, să renunți la diete și să alegi abordări mai sănătoase.


Nimic nu va înlocui rețeta care și-a dovedit succesul în timp: o alimentație echilibrată, moderație și multă mișcare. Nu trebuie să fii perfect, dar este indicat să mănânci alimente cât mai santoase, pentru un corp sănătos și o stare de confort psihic.

💧Asigură organismului suficiente calorii


Scăderea în greutate ar trebui să fie un scop secundar, după acela de a fi sănătoși și a ne simți bine. Dacă vrei doar să slăbești pentru a arată bine, vei avea numai rezultate temporare și vei ajunge să te privezi de numărul de calorii de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa optim. Iar asta va duce, pe termen lung la dereglări metabolice.

În plus, ingerarea de calorii insuficiente va duce la oboseală cronică, stări de leșin, tulburări de concentrare și nevoia de a mânca excesiv din cauza schimbărilor biologice.💧Evită să gândești în termeni de bine și rău despre alimente


Este adevărat că anumite alimente sunt mai dense în nutrienți decât altele, dar eliminarea anumitor grupe alimentare din dietă îți va provoca frustrare și nefericire.

Fă pace cu mâncarea și să încetează lupta cu alimentele. Este clar că prioritate trebuie să aibă alimentele sănătoase în față celor procesate, însă nu-ți fixă că tel perfecțiunea, ci doar un regim de viață echilibrat.

Trebuie să conștientizezi faptul atunci când îți interzici anumite alimente care-ți plac, cu atât mai mult le vei vrea și te vei simți și foarte vinovat dacă cedezi tentației. De obicei, persoanele care își refuză anumite alimente au tentația de a le consumă în cantități foarte mari atunci când cedează.


💧Învață să mănânci atunci când ți-e foame și oprește-te când te-ai săturat


Să simți când ești plin și să mănânci când îți este foame sunt două concepte cheie ale hrănirii intuitive. Atunci când ne ascultăm corpul ne putem hrăni în funcție de necesitățile sale, fără a mai simți nevoia să mâncăm excesiv după o perioada de interdicții sau știind că de mâine intrăm la dietă. Este bine să mâncăm până ne simțim confortabil, nu plini, și să ne așezăm la masă înainte de a fi lihniți pentru a nu fi tentați să mâncăm excesiv. Nu trebuie să mâncăm ceva doar pentru că este pe masă, nici să mâncăm lucruri care nu ne plac.


💧Găsește modalități de a manageria stresul fără a utiliza mâncarea


Este important să realizăm că indiferent de ceea ce se întâmplă în viață noastră, stresul nu va rezolva această problema. Și chiar dacă pe moment ne vom simți bine, a două zi cu siguranță ne vom simți rău de la mâncatul excesiv sau vinovați pentru am mâncat alimente care ne fac rău. În schimb am putea încerca să facem mișcare, să medităm, scriem un jurnal sau să ne petrecem timpul cu cei dragi.
Vizitează💻https://www.weslim.ro/pentru mai multe informații.

_________________________________

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la📞0799.948.200 sau📞0244.433.802


116 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page