top of page
Caută

Cum poti diferentia mancatul emotional de senzatia de foame?

Impulsul de a manca pe fond nervos poate fi extrem de puternic, fiind astfel usor de confundat cu senzatia reala de foame. Iata cateva indicii care te pot ajuta sa diferentiezi cele doua stari:


  • Foamea emotionala este o senzatie care se declanseaza brusc – aceasta apare atunci cand te simti trist, deprimat sau lipsit de speranta.

  • Atunci cand simti nevoia de a manca pe fond nervos, iti este pofta de anumite tipuri de mancare sau dulciuri. In schimb, atunci organismul tau necesita un aport de nutrienti, ai manca orice, inclusiv cele mai sanatoase legume, pentru a scapa de sezatia de foame.

  • Atunci cand mananci pe fond nervos, nu te opresti in momentul in care simti ca ai ajuns la starea de satietate. In schimb, atunci cand mananci pentru ca iti este cu adevarat foame, te opresti usor, in momentul in care organismul a primit aportul necesar de alimente.

  • Foamea emotionala provoaca sentimente de vinovatie sau rusine. Atunci cand ai remuscari, dupa ce ai cedat acestui impuls, stii ca nu ai mancat pentru a acoperi anumite nevoi nutritionale.


40 afișări0 comentarii
bottom of page