top of page
Caută

Combinarea corectă a alimentelor (Partea I)


Pentru a avea o digestie corectă, alimentele trebuie asociate la aceeaşi masă în funcţie de compoziţia lor în nutrienţi, proteine, grăsimi, glucide, aciditate. Află ce presupune combinarea corectă a alimentelor.





Modul în care combinăm corect alimentele trebuie să se bazeze pe câteva principii de bază.


· Legumele bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi precum salata verde, varza, fasolea verde, morcovul, ceapa, usturoiul se asociază bine cu alimente proteice (carne, ouă, peşte). Excepţie fac legumele bogate în amidon, de exemplu cartoful, care nu vor fi combinate cu proteine de origine animală.

· Leguminoasele (mazăre, fasole uscată, soia, mazăre, năut, linte) pot fi combinate cu amidonoase (făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb), împreună crescând valoarea biologică a proteinelor.

· O altă combinare corectă a alimentelor este cea a grăsimilor cu verdeţuri, deoarece sărurile minerale uşurează descompunerea grăsimilor.

· Laptele având o compoziţie particulară este greu de asociat cu alte alimente. Laptele nu ar trebui adăugat în cafea, pentru că prelungeşte durata de digestie a acesteia.


Bucură-te de rezultate!


935 afișări0 comentarii
bottom of page