top of page
Caută

7 trucuri dietetice pentru a scapă de grăsimea abdominală

Actualizată în: 23 iun. 2020


Dieta joacă un rol important în topirea grăsimii acumulate în jurul abdomenului.


Pentru a scapă de grăsimea abdominală se impune puţină ordine alimentară în ritmul meselor, în ceea ce priveşte cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, dar şi asupra felului în care este preparată.7 reguli dietetice pe care ar trebui să le respectăm pentru a scăpa de grăsimea abdominală și pentru a scădeaîn greutate:💧 Obişnuiţi-vă să aveţi zilnic 3 mese principale.

Această regulă nu doar că vă va ajuta să scăpaţi de grasimea abdominala, ci vă va ajuta şi să slăbiţi câteva kilograme. Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara.


💧 Eliminaţi din meniul zilnic preparatele ”grele”.

La această categorie intră preparatele gătite în mod tradiţional, cele care au multă grăsime şi conţin carne tocată. Printre aceste preparate se numără salata de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână. Optaţi pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi

Aromatice


💧 Evitaţi alimentele cu densitate calorică mare.

Produsele care au calorii multe concentrate într-un volum mic, aşa cum este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul, trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare. La acest capitol intră carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.


💧 Redimensionaţi porţiile şi numărul de feluri de mâncare servite la o singură masă.

Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp.


💧 Renunţaţi complet la zahăr.

Acest ingredient conţine foarte multe calorii goale, fără un aport de nutrienţi. Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului. Pentru persoanele care nu pot renunţa la desert pot opta pentru o salata de fructe.


💧 Eliminaţi alcoolul.

Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când vrem să scăpăm de burtă. Majoritatea băutorilor alcoolice au un surplus ponderal provenit atât din caloriile proprii alcoolului – acesta conţine 7 calorii pe gram – cât şi din aportul generos de alimente grase şi sărate care merg bine cu alcoolul. Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor de depozit şi favorizează transformarea caloriilor alimentare în ţesut adipos.


💧 Nu mâncaţi carbohidraţi după ora 6 seara.

Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei. După această oră organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, aceastea transformându-se automat în grăsime. Astfel, la ultima masă a zilei este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peştele, şi cât mai multe legume. Carbohidraţii pot fi incluşi în meniul micul dejun şi cel al mesei de prânz.

🛑 Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la 📞 0799.948.200 sau 📞0244.433.802

614 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page