top of page
Caută

6 temeri care stau la baza amânării deciziei de pierdere în greutate și soluțiile pentru a le depăși


„O DECIZIE RADICALĂ este o schimbare de paradigmă într-o arie de viață importantă, cu consecințe pe termen lung, de la care nu mai există cale de întoarcere.” Andy Szekely


Luarea unei decizii radicale de transformare și pierdere în greutate poate fi într-adevăr interesantă și în același timp înfricoșătoare. Vrei să slăbești, dar atunci încep „discuțiile” … „Și dacă nu reușesc?” „O să mor de foame?”, „Dacă voi cheltui banii din nou aiurea?”… și lista continuă.


Iată care sunt cele mai comune temeri care stau la baza amânării deciziei de transformare radicală a corpului, a scăderii în greutate precum și câteva sfaturi despre cum să le depășești.



Eșți entuziasmată, 100% dedicată, și apoi  totul dispare că prin magie în câteva zile și „calci strâmb”. Simți că tragi cu dintii de ține să te redresezi când te simți învinsă, poate dezamăgită, iar obiectivul tău de a pierde încă 10 kilograme dintr-o dată nu mai pare atât de important sau atât de urgent.


Soluție:

Fă o viziune clară asupra obiectivului tău. Care este obiectivul din spatele obiectivului? Trebuie să meargi mai adânc decât obiectivul scăderii în greutate. Vrei să poți ține pasul cu copiii tăi? Vrei să fii un exemplu bun? Să nu mori de diabet de la o vârstă fragedă? Vrei să ajungi o bătrânică energică care se bucură de nepoții ei și nu își chinuie familia zăcând la pat? Vrei să ai o sănătate de fier?

Scrie pe o hârtie cât mai multe, recomand minim 20, chiar dacă va fi puțin greu, dar le găseșți sigur.

Recunoaște efectele pozitive ale unei alimentațîi sănătoase în slăbit. Cum te face să te simți? Cum se aliniază acest lucru cu obiectivul (obiectivele) din spatele obiectivului de a slăbi? Privind mâncarea în această perspectivă te va ajuta să construieșți o relație respectabilă și sănătoasă cu alimentele.

Acceptă-ți imperfecțiunile. Este ok să mai greșești, LUCRURILE ASTEA SUNT NORMALE. Acestea sunt momentele în care înveți cel mai mult, mulțumește pentru ele! Încetează să te mai simți jenată de ce vor zice sau crede ceilalți despre ține. Tu nu eșți pe o DIETĂ, sau nu ar trebui să fii vreodată, tu eșți într-un proces de a te schimba că om, mentalitate, calități, autocontrol, mod de funcționare, sau mai frumos spus, eșți într-un proces de „trezire”.

Atunci când îți vei traspune obiectivul de slăbit în cât mai multe arii ale vieții, vei conștientiza toate benefiiciile pe care le vei avea slăbind, iar asta îți va oferi energie și nerăbdare să ajungi acolo. Iar dacă la toate acestea mai adaugi și plăcerea de a te transforma de la o zi la alta, de a deveni mai bună, atunci lipsa motivației va fi de domeniul trecutului.


Eșți perfectă toată săptămâna, dar apoi, te abați de la rutină ta normală și consumi ceva ce „nu ar trebui”, ceva irezistibil și trișezi. Te simți vinovată și, în loc să revii mai bună, mai puternică, lași acest lucru, sau această scuză, să influențeze ce mânci pentru tot restul zilei, sau zilelor ce urmează, și trisatul se accentuează.

Probabil cunoșți expresii de genul „Acum dacă am călcat strâmb barem să o fac bine”, „Mănânc azi pe săturate prăjituri și mâine mă infometez să echilibrez cântarul”, „Clar, așa sunt eu, o mică pofticioasă”, „Nu are rost să mă mai chinui, evident eu nu pot”, etc.


Soluție: Recunoaște că este o diferența uriașă între a mânca pentru a te hrăni și a mânca din plăcere, indiferent dacă încerci să slăbeșți sau nu. Când mâncarea îți spală creierul și pierzi controlul, este o „PROBLEMA” pentru că starea ta de spirit depinde de această poftă.

Crezi totuși în instinctele tale. Dacă dorești cu ardoare ciocolată, mănâncă, nu te abține, fă-ți pofta până la capăt, nu te abține, simți că mai vrei, că mai poți, atunci mănâncă, dar când faci asta să fii conștientă.

Gândește-te mereu ce îți oferă ciocolată, cum te face să te simți, ce amintiri ai din copilăriei când mâncai ciocolată, cum îți simți corpul acum când mănânci, dar la 30 de minute după, care este starea ta de spirit?

Dacă vrei să slăbești, nu va trebui să te simți restricționată de la mâncare! DEPRIVAREA ESTE MOTIVUL NUMĂRUL UNU PENTRU EXECUTARE. Pur și simplu nu trebuie să consumi CU MINTEA GOALĂ nicio cantitate de combustibil pentru corpul tău de care nu are nevoie cu adevărat. Profită de pofta pentru a exersa, pentru a experimenta, pentru a deveni mai bună. Un echilibru între o alimentație corectă și psihic este singură modalitate de a obține rezultate pe termen lung.

Trișatul este o poftă pe care nu ai mai putut să o țîi în frâu pentru că are rădăcini putenice. Nu încerca să te lupți cu pofta ci să te folosești de ea. Doar așa vei putea atinge libertatea.


Aceasta nu este prima ta luptă împotriva kilogramelor în plus, de ce ar putea fi acum diferit? De ce să mai încerci?

Să îți asumi actuala greutatea corporală (sincer tu ai „muncit” zi de zi la asta) și să iei decizia radicală de a slăbi, sună că o sarcina destul de mare, și îți amintești acel sentiment teribil de a nu-ți atinge obiectivul din încercările anterioare.


Soluție:

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să recunoșți ceea ce nu a avut efect, și anume: urmatul unei DIETE. Trebuie să abordezi pierderea în greutate nu ca dietă, ci ca un proces.

Trebuie să găsești un drum de mijloc, flexibil, pentru că tu ești responsabilă acum de nutrienții pe care îi dai corpului, de testele legate de pofte pe care alegi să le faci, de discuțiile tale interioare și așa mai departe.

În plus, nu te judeca! Suntem cei mai răi critici ai noștri. Când se întâmplă lucruri pe care nu le-ai dorit să fie așa, spune-ți „Vreau să îmbunătățesc [a, b, c] la mine și am să lucrez la asta.”

Un alt aspect foarte important este să conștientizezi că această transformare a ta nu se va petrece doar ajungând la destinație, ci este compusă din foarte multe victorii mici pe parcurs, și o mulțime de experiențe de care este esențial să te bucuri.

Sparge obiectivul mare în alte obiective mai mici pentru a identifica mai ușor progresul, cum ar fi să ai 2 fructe pe zi, să mănânci minim o salată, să iei în fiecare zi un mic dejun sănătos, și așa mai departe.

Ai de gând să lași trecutul să te definească? Schimbă-ți gândirea după aceste recomandări și abordeaz-o într-un mod proaspăt, mai puțin agresiv.


Poate că ești o „Gurmandă”. Gândul la pierderea în greutate înseamnă că trebuie să renunți la alimentele preferate și nu ești sigură dacă vei face acest sacrificiu final.


Soluție: Bun! E în regulă să îți placă mâncarea. Mâncarea poate fi și sănătoasă și al naibii de gustoasă! Da, e valabil chiar și pentru prăjituri!

Din nou, și aici trebuie să acorzi atenție modului în care această te face să te simțiți, în special psihic. Trebuie să te gândești cum te poți răsfața altfel, cum poți să ai o relație mai frumoasă cu soțul, cum poți găsi iubire, plăcere, răsfăț, acceptare în jurul tău? Cum ți le poți oferi chiar tu, fără să ai așteptări de la alții?

Nu uita și aici să scoți restricțiile. Când scoți restricțiile, te vei relaxa atât fizic cât și psihic, și vei fi surprinsă că vei începe să iei decizii alimentare din ce în ce mai bune. Elimina restricțiile și vei începe să acorzi atenție rolului pe care îl joacă cu adevărat mâncarea în viața ta.



Ce se întâmplă dacă nu număr caloriile corect? Ce se întâmplă dacă nu mănânc suficienți carbohidrați? De unde să știu dacă e bine să mănânc alimentul x,y? Oare chiar e bine să mă infometez?


Soluție:

Cea mai bună dietă este cea care funcționează pe toate nivelurile.

Singură modalitate de a ști cu adevărat dacă funcționează pentru tine, este să-ți permiți să-ți asculți înțelepciunea corpului și să ai încredere în tine. Știu, sună ciudat, dar este adevărat!

Te simți constrânsă? Simți o urgență în corp? Cum îți simți stomacul la 15 minute după masă? Cum este nivelul tău de energie? Câștigi sau pierzi în greutate? Dar digestia ta? Balonare? Te îmbolnăvești des?

În timp, pierdem capacitatea de a avea încredere în propriile instincte, și este timpul să începem să ascultăm mai mult. De multe ori, oamenii simt ceea ce este potrivit pentru ei, dar nu își dau permisiunea să aibă încredere în aceste instincte. Ori poate chiar au răspunsul, știu concret care este, dar legătură emoțională cu mâncarea este atât de puternică încât o aleg pe ea, chiar dacă nu își asumă asta sau se mint pe ei înșiși.


Teama de necunoscut poate fi uneori foarte dificil de descris, deoarece această teamă nu este altceva decât un obstacol mental. De cele mai multe ori, aceasta limitează capacitatea unei persoane de a atinge potențialul maxim în diferite domenii de viață, inclusiv transformarea și pierderea în greutate.


Soluții: Reamintește-ți de adevăratul risc. Dacă nu pierzi în greutate îți scurtezi durata de viață? Vei fi un exemplu prost pentru copii tăi? Îți crește riscul de diabet și alte probleme grave de sănătate? Pierzi oportunități? Te poți îndepărta de partenerul de viață, poate chiar să și divorțați? Poți scrie pe o hârtie riscurile la care te expui rămânând neschimbată, îți recomand 20. Sigur le vei găsi.

Vizualizează acum succesul! În mintea ta, imaginează-ți cum vei fi dacă iei decizia radicală de transformare și pierdere în greutate, ai avea atât de mult de câștigat! Nu va mai fi un teren necunoscut, tu ai văzut totul, știi la ce să te aștepți, știi beneficiile, dacă închizi ochii le poți chiar și simți.

Programul multidisciplinar de scădere ponderală Weslim te va ajuta să obții schimbarea pe care o dorești!

🛑 Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la 📞 0799.948.200 sau 📞0244.433.802

52 afișări0 comentarii
bottom of page